«Vår viktigste oppgave er å definere prosjektets visjon, og fabulere oss frem til løsningen som gir en merverdi.»

Hvem er vi?

Store nok til å håndtere omfattende, årelange prosjekter. Små nok til at dedikasjonen til hvert eneste oppdrag alltid er sterk. 

Vi har tegnet og gjennomført landets mest avanserte forsknings- og undervisningsbygg, og eneste universitetssykehus for dyr – NMBU Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet på Campus Ås. Ferdigstilt i 2021.

Aktuelt har vi sentrale roller i to pågående prosjekter med tilsvarende størrelse, Nye Rikshospitalet på Gaustad i Oslo, og NTNU Campussamling på Gløshaugen i Trondheim.

Antikvarisk rehabilitering er et kompetanseområde som ligger vårt hjerte nært. Totalrehabilitering av fredede Nasjonalbiblioteket på Solli plass, og Forsvarets ledelsesbygg på Akershus festning er prosjekter vi har hatt ansvar for, og byreparasjonsprosjektet Youngskvartalet med tre vernede 1800-talls gårder, som ble tildelt Cityprisen i 2019 og er hedret av Statens pris for byggkvalitet.

For tiden jobber vi med å reetablere Nellikstredet, en gammel passasje mellom Storgata og Torggata, som vi tror vil bli en fin snarvei fra Jernbanetorget/Oslo S til Regjeringskvartalet. Omfattende rehabilitering av sju vernede bygg, pluss et nybygg i seks etasjer inngår i prosjektet.

Hoppbakker er en annen nisje, til OL på Lillehammer i 1994 tegnet vi Lysgårdsbakken, og til Ski-VM i Oslo i 2011 tegnet vi Midtstubakken. Langrenn og skiskyting kan vi også noe om etter ombygging av Holmenkollen nasjonalanlegg i tre omganger, i 1999, til Ski-VM 2011 og VM i Skiskyting 2016.

Gjennom mangeårige rammeavtaler med Oslo universitetssykehus, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, og flere kommuner rundt Oslo har vi løst nærmere 40 ulike oppdrag. Flere prosjekter har omhandlet bygg med vernekrav, total teknisk rehabilitering og oppgradering til nye miljøkrav. Ofte har det skulle planlegges for bygging under drift – som da vi skiftet fasade på Kvinneklinikken på Ullevål, med landets største fødeavdeling, og senere på Sentrum politistasjon.

Fabel Arkitekter har siden 1969 håndtert en rekke store, krevende byggeoppgaver, både for offentlig og privat sektor. Over 400 prosjekter har gitt oss tung kompetanse innen planlegging, prosjektering, produktutvikling, tverrfaglig samarbeid, og prosesser knyttet mot regulering og planmyndigheter.

Vi har vært Miljøfyrtårnsertifisert siden 2018 og har høye ambisjoner for miljø og bærekraft: både for driften av kontoret og alltid for prosjektene vi jobber med. Vi har etablert et miljøledelsessystem som styrer klima- og miljøarbeidet og utfordrer oss til kontinuerlig forbedring.

Praktikanter

Vi er alltid på jakt etter dyktige og engasjerte praktikanter. Oppstart er vanligvis rundt januar eller august. Send søknad og portefølje til firmapost@fabelark.no.