Holmenkollen nasjonalanlegg

Oppdrag: Utvide Holmenkollen Nasjonalanlegg.
Utfordring: Utnytte plass og ivareta naturanlegget.
Løsning: Bygg på søyler og bygg integrert i terrenget. Utstrakt gjenbruk av stein fra tomt.

Topptrente idrettsutøvere, entusiastisk publikum og en rekke spesialfunksjoner – det er mange behov som skal dekkes av Holmenkollen Nasjonalanlegg.

Fabel har prosjektert anlegget gjennom mange år, sist i forbindelse med Skiskytter VM 2016. Permanente smøreboder, publikumstoaletter og driftsgarasjen ble gravd inn i terrenget. Andre bygg ble satt på stolper. Løsningen ble valgt både av plasshensyn, og for å ivareta anleggets naturprofil.

Se prosjektdetaljer

Hva skal til for å lage en bra hoppbakke? Fabel Arkitekter står bak en rekke skianlegg i Norge.
Se Fabel-filmen hvor arkitekt Tom Wike forteller om tanken bak disse.

Langrennstadion med presserom og tribuner, alt nennsomt plassert i terrenget.
Robuste materialer og stramme linjer.
Store vindusflater speiler omgivelsene.
Anleggets fargepalett er en del av anleggets terrengtilpasning.
Skibroer og toalettanlegg. Gjenbruk av stein fra tomten.

Prosjektdetaljer: Holmenkollen nasjonalanlegg

Oppdragsgiver Oslo kommune
Kontaktperson Margrethe Maisey
Areal Nybygg: 2.200 m², ombygging/rehabilitering: 2.500 m²
Kostnad 1999: 65 mill. kr. 2011: Unntatt offentlighet. 2016: 120 mill. kr. 
Ferdigstilt 1999/2011/2016
Sted Oslo

Relaterte prosjekter

Midtstubakken
Scene Sandvika
Nasjonalbiblioteket