Youngskvartalet er i finalen

Youngskvartalet er i finalen 1800 1191 Fabel Arkitekter

Youngskvartalet er i finalen

Youngskvartalet kan få Statens pris for byggkvalitet. Hvilket bygg som ender opp med prisen, blir offentliggjort 31. oktober.

Fabel Arkitekter står bak Youngskvartalet i Oslo. Og blant hele 80 forslag, ble altså dette plukket ut som ett av seks bygg. Alle seks har blitt befart av juryen, og Youngskvartalet er nå en av tre nominerte bygg til selve finalen. Les juryens begrunnelse her. De to andre finalistene er Ulstein Arena i Ulsteinvik og massivtrehus i Moholt studentby i Trondheim

Prisen er en videreføring av Statens byggeskikkpris, som ble delt ut i perioden 1983-2016. Den skal «løfte frem nye forbildebygg som bidrar til å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt».

I år er fokuset spesielt rettet mot fortetting. Som juryleder Erling Lae har sagt det: – God fortetting og effektiv utnyttelse av arealer kan gi mer bærekraftige byer og tettsteder.

– I mer enn femten år stod de tre gamle murgårdene som tomme og forlatte spøkelseshus. Å ha bidratt til at det har kommet lys i vinduene, og musikk og latter i stuene igjen er utrolig gøy, sier Tone Andreassen og Nicca Gade Christensen.