Hedrende omtale i Statens pris for byggkvalitet 2018!

Hedrende omtale i Statens pris for byggkvalitet 2018! 1800 1191 Fabel Arkitekter
Tone Andreassen, eier Industri Energi v/ Aili Klami og Nicca Gade Christensen.

Hedrende omtale i Statens pris for byggkvalitet 2018!

I går deltok vi på Direktoratet for byggkvalitet sin «byggkvalitetsdag» som en av tre finalister til Statens pris for byggkvalitet; mye byggkvalitet altså. Prisen gikk til Ulstein Arena, en verdig vinner, mens Youngskvartalet fikk hedrende omtale. Juryen skriver om prosjektet:

«Youngskvartalet har bidratt til en merkbar byreparasjon. Dette er et infill-prosjekt som har komplettert et kvartal og samtidig revitalisert den historiske bebyggelsen. Det nye kontorbygget med en smal bygningskropp lagt foran den tette fasaden til nabobygget, vurderer juryen som et djervt grep. Youngskvartalet er et godt forbilde for bymessig fortetting ved å utnytte en smal og krevende tomt i en tett kvartalsstruktur. Prosjektet gir et betydelig løft for kvartalet og stor merverdi til området.»

Vi er stolte av hva vi har fått til på en av Oslos smaleste tomter og hva det gjenopplivede hjørnet av Youngstorget gir til byen. Prosjektet kunne aldri vært gjennomført uten en modig byggherre Industri Energi bistått av erfarne Entra og utført av dyktige håndverkere i Veidekke. Takk til juryen og gratulerer til vinneren Lund & Slaatto Arkitekter og medfinalisten vår MDH Arkitekter.

Les mer om prisen her.

Foto: Tove Lauluten